Lite klurigt

Fick frågan om det inte är svårt att måla naglarna på höger hand (om man är högerhänt). Självklart är det lite svårare än att måla vänster hand, men som jag tidigare poängterat så gör det ingenting om inte rosorna blir perfekta, det syns att det är rosor ändå!

Jag brukar alltid ta kort på min vänsterhand, men oftast på grund av att det är lättare att ta kort med hälp av höger. Här nedan kan ni se en bild på högerhanden - och den kanske inte blev lika bra som vänster, men man tänker inte på det. ^^Det syns ju fortfarande att det är rosor, eller hur? ^^

Och tänk på att det här är en närbild av naglarna, man tittar ju oftast inte riktigt så nära på naglarna sedan - detsamma gäller när du hänger över dom och är koncentrerad - då hittar man en massa fel som egentligen inte kommer synas sen! Så mitt tips är att prova sig fram och ha kul!

Glömde också att tillägga att den här designen går alldeles utmärkt att ha även på korta naglar (vilket kan vara svårt att hitta inspiration till ibland).

Söta rosor

Då var det dags för en ny nageltutorial då! ^^

Den här gången blir det massa söta små rosor, vilket jag tycker är väldigt passande nu när sommaren nästan är här.

Du behöver:

- Baslack för att skydda naglarna (jag använder ett ljusrosa, genomskinligt)
- Valfri grundfärg (jag valde svart)
- Två olika nyanser av valfri färg till rosorna (jag valde rosaröda nyanser)
- Grönt nagellack till bladen
- Eventuellt vitt nagellack
- Överlack (jag valde ett helt vanligt genomskinligt överlack, men ett med glitter i kan också vara fint!)
- Smal pensel/ tandpetare

Så här gör du:Börja med att måla på ett lager med baslack - så att inte naglarna missfärgas. Därefter målar du alla naglarna i den grundfärg du valt, jag valde svart. När detta har torkat tar du den ljusaste av nyanserna till rosorna och målar "fläckar" lite här och var med den.Därefter (låt alltid nagellacket torka innan du fortsätter med en annan färg) tar du den mörkare av nyanserna till rosorna och målar - antingen med hjälp av en liten pensel eller en tandpetare - små, "knaggliga" linjer i fläckarna du precis gjort. Jag tycker att det är enklast att måla från mitten av fläcken och utåt, men det är en smaksak. När du gjort detta på alla fläckarna är det dags att måla in rosornas blad. Ta det gröna nagellacket och måla små linjer från rosorna. Blir det stora, tomma partier mellan rosorna kan du måla in små blad där också.Det här sista steget är valfritt. Jag valde att måla i lite vitt "här och var" i rosorna för att de skulle få lite mer djup och glans. Avsluta det hela med överlacket så att din design är skyddad och naglarna jätteglansiga. Klart!

Kom ihåg -
Övning ger färdighet! Dessutom så behöver du inte oroa dig för att rosorna ska bli perfekta. Det kommer att synas att det är rosor ändå! ^^

Svarta tippar & vita rosetter

Dags för min första tutorial då, hoppas jag kan förklara så att alla förstår! ^^

Det här behöver du:

  • Baslack - jag använder ett genomskinligt, ljusrosa baslack
  • Svart nagellack (eller vilken färg du vill)
  • Överlack
  • Små rosetter, eller så kan du göra dem själv med akryl (det har jag gjort)

Förberedelser:

Om du väljer att köpa färdiga rosetter så kan du hoppa över de tre första stegen.1. För att göra rosetterna behöver du akrylvätska, akrylpulver i valfri färg (jag valde vitt), akrylpensel och tippar/lösnaglar. För att inte akrylen ska fastna på tipparna (du vill ju kunna ta loss dem sedan) så kan man sätta en tejpbit runt varje.

2. Du behöver totalt 10 stycken. Jag försökte passa ut tipparna så att de motsvarade mina naglar så gott det gick. (Man kan också göra rosetterna på ett plant underlag, men jag föredrar att de är lite rundade på baksidan eftersom att de passar bättre på naglarna sen). Var väldigt försiktig när du plockar av rosetterna sedan, eftersom att de väldigt lätt kan gå sönder.3. Såhär gör du rosetterna: Börja med en liten boll akryl, vänta tills den mesta glansen försvunnit och forma den sedan till en "bladliknande form". Gör likadant med en till boll akryl. Därefter tar du en mindre boll med akryl och placerar i mitten av de andra. Nu har du en rosett! Nu behöver du bara göra 9 till. ^^


  

4. Nu är det dags att förbereda naglarna! Börja med att lägga på ett lager baslack. När det har torkat målar du tipparna i den färg du valt (det behöver inte vara perfekt, gör så gott du kan bara). När detta har torkat målar du ett lager med överlack.

5. Sista steget är att sätta fast rosetterna. Jag använde vanligt nagellim som jag lade längs med kanten av tippen (där rosetterna ska sitta). Sedan, med hjälp av en pincett, sätter du försiktigt dit rosetterna.Voila! Klart!

Hoppas den här tutorialen var till nytta. Experimentera gärna med lite olika färger och mönster - bästa sättet att lära sig på! Självklart gör det ingenting om det inte blir bra, man kan ju alltid börja om igen!

Fullspäckad dag!

Idag har jag varit helt galet upptagen med allt möjligt, därför har jag inte hunnit uppdatera bloggen förrän nu. Jag har heller inte hunnit få in bilderna från kameran, så min tutorial får komma imorgon istället... Jag tog dock ett par bilder med min mobil alldeles nyss, så ni kan få se naglarna jag gjorde (inte särskilt avancerade i och för sig, men ändå) ^^
  

  

Jag trivdes väldigt bra med rosetterna jag hade för ett tag sedan, så bestämde mig för att göra nya, nästan likadana! ^^ Den här gången blev det lite mer enkelt och stilrent med bara svart och vitt. Om ni vill veta hur man gör så kika gärna på min tutorial som kommer upp imorgon!

Ikväll blir det inte något mer bloggande för min del, ska titta på en film strax och sen blir det sängen för mig - har en viktig dag framför mig imorgon! Hoppas att ni alla håller tummarna för att det vill sig den här gången! Lovar att jag berättar hur det går! ^^

God natt på er alla!

Bloglovin

Har precis skapat ett konto på bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Tänkte bara berätta detta, så att ni som vill kan följa min blogg där! Nu blir det frukost för min del, sedan ska jag sätta mig och försöka sätta ihop min första tutorial för den nageldesign jag nu har. Hörs om en stund igen! ^^