Försenade naglar

Ja, jag hade ju bestämt mig för att lägga upp en ny nageltutorial varje torsdag. Jag klarade det en vecka åtminstone, haha! Är precis klar med en ny nageldesign, superenkel den här gången. Har inte hunnit göra klart själva tutorialen ännu, men en liten bild på själva designen kan ni ändå få!Ska försöka få upp steg-för-steg-bilder under dagen! Till dess får ni hålla till godo med bilden ovan. Vad tycks?

Om det är någon särskild design eller tema ni vill att jag ska visa, så säg till! Det är alltid välkommet med olika idéer när ens egen fantasi kanske inte är på topp!

Rödrosa rosor och svart spets

Då var det dags för en nageltutorial igen! Den här gången blir det rödrosa rosor kantat av svart "spets".

Du behöver:
- Rött nagellack
- Vitt nagellack (alternativt två nyanser av rosarött)
- Svart nagellack
- Baslack och topplack
- Tunn pensel

P.S Istället för nagellack så använder jag mig av akrylfärger när jag ska måla detaljer. Själva tippen målade jag med rött nagellack, men rosorna och spetsen gjorde jag med akrylfärg.

Gör såhär:

1.
Börja med att måla en "sned tipp" med rött på alla naglar.
2-6. Blanda rött och vitt till en rosaröd färg (alternativt så kan du använda ett rosarött lack). Måla därefter rosorna genom att göra små "C" åt olika håll. Börja i mitten och jobba dig utåt. När du är nöjd med en ros så gör lite "rosbitar" runt omkring så att allt det röda är täckt av rosblad.


7-10. Därefter blandar du i lite mer vitt i den rosaröda färg du precis använt (eller så tar du ett ljusare lack). Måla nu små linjer i utkanten av dina små C som du gjort. Återigen - börja i mitten och jobba dig utåt. Fortsätt tills alla rosblad fått lite "glans".


11-12. Nu är det dags att måla lite spets. Eftersom att jag ville att rosorna skulle sticka ut så valde jag att göra en lite enklare spets. Börja med att dra en linje längs med det röda. Därefter målar du små bågar längs med hela raden. Avsluta med topplack. Klart!