Leopard & Zebra

Du behöver:
- Baslack och Topplack
- Guldfärgat nagellack
- Eventuellt guldglittrigt nagellack
- Vitt nagellack
- Brunt nagellack
- Svart nagellack
- Tunn lång pensel
- Liten pensel alt. tandpetare


1 & 2. Börja med att måla ett lager baslack på alla naglarna, därefter målar du dem i guld. Jag valde också att använda ett guldglittrigt lack över. Se till så att varje lager lack hinner torka innan du målar på ett nytt.

3. Måla in vita "fält" på naglarna. Jag har valt att göra varje finger olika, men du bestämmer själv vilket slags mönster du vill ha.

4. Ta det bruna lacket och måla små fläckar här och var över det guldfärgade. Det här är "basen" till våra leopardfläckar.

5. Måla svarta linjer längs med kanten där det vita möter det guldfärgade (med den långa penseln). Gör även små "fläckar" runt det bruna (med en liten pensel eller tandpetare). Ett tips är att göra både små prickar och knaggliga små "C" runt om. Måla även små svarta prickar mellan fläckarna, där du tycker att det blivit för stora glapp.

6-9. Nu är det dags för zebraränderna. Det finns mängder med olika sätt att måla dessa, men jag tycker personligen att det här är det snyggaste sättet. För att få till riktigt snygga och skarpa linjer krävs en del träning, samt en avlång, tunn pensel. Börja med att måla en linje rakt ut på nageln, gärna något vågig(alltså inte helt spikrak). Måla därefter en precis likadan linje, fast i änden ska den gå ihop med den första. Måla därefter en linje mitt emellan där båda börjar. Fortsätt nu att måla linjer, både "dubbla" och "enkla". Kom ihåg att börja linjerna från olika håll hela tiden - börjar en linje från vänster så börjar du nästa från höger o.s.v. Avsluta med topplack. Klart!